dokončení výkopu pro vedení sítí

16.07.2011 20:29

Tentokrát nepřinášíme žádné barevné obrázky z naší stavby, poněvadž máme oba fotoaparáty porouchané. Budete se tedy muset spokojit s mým barvitým líčením toho, co se u nás děje.

Takže: ve výkopu pro sítě skončila pohádka a nastalo kamení. Spíš malé skalky, a tak si Pavel musel zapůjčit zbíjecí kladivo. Sice trochu litoval, že jsme přívod nenechali vykopat bagrem, ale nakonec to všechno zvládl (a má můj obdiv!), zajel do stavebnin na nákup, objednal písek a včera s taťkou položili různě barevné trubky a kabely (voda, kanalizace, odpady), zasypali je pískem a dneska zahazovali jílem. Trubky byly oranžová, žlutá, červenán a černá s modrým proužkem. Písek měl podobnou barvu jako jíl, takovou hnědočervenou, obloha byla modrá s bílými mraky, slunce žluté, tráva zelená. Stačí už těch barviček? :-)

No a v pondělí by měli nastoupit tesaři!             (L)

 

Kopání výkopu pro přívod elektriky a vody

06.07.2011 08:16

Nářadí připraveno, pracovník fotí :-)        (L)

A už se kope!        (L)

Dorazili pomocníci!        (L)

Bylo taky potřeba provést záchrannou akci a z výkopu vybrat malinké žabičky, které putují do lesa. Záchranná akce proběhla za odborného dozoru ... :-)        (L)

... a byla úspěšná!

Protože šlo většinou o ropuchy, vypustili jsme je do naší permakulturní zahrádky, kde jsme ještě nedokázali dosáhnout harmonie se slimáky.

Chraňte ropuchy!!! Žerou slimáky...        (L)

 

 

 

srovnání ornice a pole s pšenicí

05.07.2011 08:09

V pozadí vidíte pole s pšenicí. To budou balíky. Jedna radost!

V popředí pak vidíte možná budoucí pole s pšenicí, kterou bychom se chtěli pokusit pěstovat jak jinak než bezorebně (v porostu jetele plazivého).         (L)

Zde je vidět kousek naší (po první zimě dobře oplocené) permakulturní zahrádky. Jak říká Jarda Svoboda, srny to berou podle cenovky. Povšimněte si také dvou hromad v pozadí. Ta zelená, to je zvýšený záhon obrostlý převážně zeleným hnojením a ta druhá to je budoucí "kyselý flek" (třeba na borůvky ...).        (L)